Exposicions

La mirada del Biblista

Exposició virtual permanent sobre el fons fotogràfic del P. Bonaventura Ubach restaurats per l’Abadia de Montserrat i l’Institut Europeu de la Mediterrània.

Entrar

L’exposició inicialment només mostra una petita selecció de fotografies que, progressivament, anirem ampliant.

Comissariat: Joan Eusebi Garcia Biosca (IEMed) i Àngels Rius i Bou (Biblioteca de Montserrat)

Impremta i biblioteca a l’hospital militar de Montserrat (1938-1939)

En començar la Guerra Civil (1936-1939) els monjos de Montserrat van haver de fugir del monestir i aquest va ser confiscat per la Generalitat de Catalunya. A partir de l’abril de 1938, fins a la retirada de l’exèrcit republicà el gener de 1939, el recinte va esdevenir un hospital militar on es programaren tallers de recuperació i, de la mà del poeta Manuel Altolaguirre, els soldats de l’XI Cos d’Exèrcit de l’Est imprimiren llibres i diaris sota el segell d’Ediciones del Ejército del Este, tot aprofitant la magnífica impremta que els monjos havien deixat al monestir.

Entrar

Comissariat: Àngels Rius i Bou, Biblioteca de l’Abadia de Montserrat

Historia 3 Biblioteca de Montserrat Sala Antiga
Blanco y negro Biblioteca de Montserrat

 Paradisus Montserratensis

La biblioteca ofereix l’exposició  «Paradisus Montserratensis: botànica a la Biblioteca de Montserrat» comissariada per la nostra bibliotecària, Àngels Rius i Bou, i presentada en doble format: mostra de documents i fotografies a la Sala Selecta de la biblioteca i mostra virtual a través de l’enllaç 

Entrar

Comissariat: Àngels Rius i Bou, Biblioteca de l’Abadia de Montserrat