COL·LECCIONS ESPECIALS

Les col·leccions especials de la Biblioteca de Montserrat fan referència a materials únics i irrepetibles com poden ser manuscrits, llibres rars, fons personals que poden incloure material de tota mena com estampes, instruments, fullets, partitures, mapes, gravats, planxes calcogràfiques, pergamins, medalles, reculls de premsa, revistes, fotografies, cartells, dibuixos, gravats, cartes, cartells, mapes, etc.

La Biblioteca de Montserrat incrementa periòdicament aquest tipus de fons que es donen a conèixer a través del portal “Col·leccions especials de les biblioteques de Catalunya” dins el CCUC.  Gran part de les col·leccions donen accés lliure a un inventari detallat del fons, a informació d’accés lliure a la xarxa o bé a la digitalització completa dels materials descrits.
Coleccions Mapes Biblioteca de Montserrat
Coleccions especials Verdaguer Biblioteca de Montserrat
Moltes d’aquestes col·leccions especials són fruit de donacions i, en agraïment a les persones que desinteressadament ens han llegat aquests materials, s’hi ha integrat el nom dels donadors en el títol.

Les col·leccions especials han estat considerades amagades (hidden collections) perquè no es trobava la manera idònia de catalogar-les i posar-les a disposició del públic, però  en  canvi són fons molt valuosos que no es poden trobar en altres biblioteques.
 
Amb la seva difusió pretenem per una banda, proporcionar als investigadors accés a fonts primàries, sovint desconegudes i difícils de localitzar i per altra, contribuir a la difusió dels fons patrimonials de Catalunya.
Coleccions especials Verdaguer Biblioteca de Montserrat

Col·leccions destacades